home

visie

exposities
wat is
wat was
wat komt

kunstkaarten

cursussen & workshops

lezingen & ateliermuziek

verhuur ruimte, muren, kunst

de plek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

De plek

Eind augustus 2007 begonnen we de prachtige, grote bedrijfsruimte van Achter de Beek 3 op te knappen en spoedig erna te verbouwen. Tot ruim tien jaar geleden was dit het adres van de drukkerij van de familie Romans, officieel genaamd Drukkerij Econoom. De laatste acht jaar was er een atelier gevestigd en volgden vele regionale dames en heren hier schildercursussen.

            

Het voorste deel is de voormalige winkel van de drukkerij van Romans. Half of heel Beek kwam hier tot begin jaren negentig voor schoolschriften, enveloppen, vanalles. Hier waren we gauw mee klaar, wat vullen en witten. Dus toen we op 12 augustus 2007 een landelijke skeelerwedstrijd in het centrum van Beek organiseerden en daartoe het inschrijfbureau aan Achter de Beek vestigden, combineerden we alvast het een en ander. We vroegen Ineke Brouwers uit Rosmalen haar in de schaatswereld bekende schaatsschilderijen te etaleren. En zo gebeurde.

Daarna werd het tijd voor het meer serieuze werk. We begonnen een galerie te maken en stelden als openingsdatum 23 november 2007. De wanden en plafonds moesten strak worden en geïsoleerd. De foto's hiernaast vormen een gekuiste weergave. De rommel en het rioleringswerk waren toen al aan de kant.

Achter de winkel opent zich een enorme ruimte van in totaal nog eens zo'n 23 meter lengte, die weer bestaat uit drie functionele delen. De metalen profielen die u kunt zien, hielpen allerlei onnodig leiding- en kabelwerk weg te werken en wanden te verschaffen waarop elk kunstwerk tot zijn/haar recht komt. Het licht werd aangepast en het blijkt dat wij dit redelijk doordacht gedaan hebben. De laatste ruimte (10 bij 7 m) hebben we een beetje als werkplaats gehouden want daar wordt geschilderd en geworkshopt worden. We noemen het echter ´atelier´ in plaats van werkplaats en dat vinden we behoorlijk chique klinken, vooral als je bedenkt dat er tevens mensen op skikes worden gezet. Wat dát zijn, skikes, kunt u achterhalen via de daarbij behorende website: www.skikeninbeek.nl.
Er kwam een scheidingswand tussen het galeriegedeelte en het atelier- of werkdeel, met een drieledige zelfverzonnen harmonicadeur. De daarmee gecreëerde afscheidingsmogelijkheid vergroot zowel de bestemmingsdifferentiatie als -integratie. Dit laatste vind ik zelf erg mooi gezegd.

Zoals op de pagina ´Exposities: wat is´ ziet de galerie momenteel uit.

  

  

  

  

 

 

 

 

 


 

 

September 2007

Oktober 2007

Begin november 2007: oefenen